Kärna scoutgård

Stugan ligger intill naturreservatet Kärna mosse i Malmslätt i Linköping. Stugan har en stor sal och några mindre rum. Det är ett bra utrustat kök med två spisar. Golvförläggning för 25 personer eller ca 50 personer sittande. Tomten består av en stor gräsmatta som inspirerar till bollspel, tältning m.m.

 

Stugan tillhör: Kärna scoutkår

 

Hemsidakarna.scout.se

 

Bokning: Fredrik Eklöf, 076-1954499, fredjson@hotmail.com

 

 

Lägergård - KFUM

KFUM Linköpings vackra och avskilda lägergård "Rengen" ligger naturskönt i ett eklandskap cirka 2,5 mil söder om Linköping vid sjön Stora Rengen.
Här är det perfekt att njuta av en storslagen natur, bad och kanoting och socialt umgänge med er grupp. En suverän plats för gemenskap och gruppbyggande, trivsel och gemyt - en härlig lägergårdsatmosfär.

 

Byggnader för boende, inomhusaktiviteter och stor matsal

Huvudbyggnaden består av en stor matsal för 60-80 personer, samt ett boende för ca 25 personer. I källarplanet finns också en lokal för aktiviteter som lekar, samkväm, pingis eller disco. I fem mindre hus finns det boendeplats för 8-10 personer per hus. Dusch och toalett finn i de flesta byggnaderna.
På gården finns totalt cirka 70-80 bäddplatser i sängar, men även möjlighet till ytterligare ett antal platser i form av madrassförläggning i matsalens källare- och aktivitetsrum.

 

Självhushåll

Självhushåll är det grundläggande och vanliga alternativet vid förhyrning, då Stora Matsalens välutrustade men enkla storkök finns till ert förfogande. Ytterligare ett hur upprustas för självhushåll, vilket kan möjliggöra flera grupper samtidigt på gården.

 

Hyra dag, dygn, helg etc

* Lakan, örngott och handdukar medtages av gästerna
* Kostnad 2017: 5900 kr för stora huset och 2000 kr för en liten stuga per dygn.
I priset ingår fri tillgång till kanoter(ca 10 st), båt, bad, bastu, fotbolls- och basketplan samt en naturskön omgivning.
Boka i tid! Många veckor och helger är speciellt efterfrågade. Ni bör därför boka er vistelse i god tid.
Förfrågningar, bokningar och praktiska ärenden
Kontakta vårt kansli på telefonnummer 0732474700 eller via e-post kansli@kfumlinkoping.se
Välkomna!

 

Grönsveden

Stugan ligger ca 3 mil utanför Linköping ca ½ mil Öster om Haraldsbo. Stugan har ett bra utrustat kök och två mindre rum på nedre plan och ett stort rum på övervåningen. Ca 25 personer för golv förläggning. Vedpanna, varmt och kallt vatten och TC. Tomten består av en stor gräsmatta som inspirerar till bollspel, tältning m.m. Ett stockvindskydd finns i närheten. Runt stugan finns fin natur som inspirerar till många olika aktiviteter.

 

Stugan tillhör: Vikingstad scoutkår

 

Hemsida: www.vikingstadscoutkar.se

 

Bokning: Bo Lindgren, 013-813 45

 

 

Lövsveden

Stugan ligger i Gärdala utanför Rimforsa ca 3,6 mil från Linköping. Det finns flera hus med fin natur runt omkring. I köket finns elspis, kyl och frys samt komplett köksutrustning. Dricksvatten finns ur egen brunn. Toalett saknas men utedass finns. Det finns övernattningsmöjligheter i golvförläggning inomhus för ca 50-60 personer och utomhus för ca 300 personer. På ägorna finns stockvindskydd och lägerbåls platser.

 

Stugan tillhör: Linköping scoutkår

 

Hemsida: www.linkopings.scoutkar.org

 

Bokning: Fredrik Peterson, 073-8090781, fredrik@linkopings.scoutkar.org

 

 

Muggebo

Muggebo ligger utanför Berg. Det är NSF scouter som äger denna stuga. Det är en gammal svinstia som är omgjord till scoutstuga. Det är ett stort fungerande kök, med porslin för ca 40 personer. Ett stort allrum med en öppen spis. Två små rum med 6 sängplatser i varje rum (tre våningssängar per rum). Det finns även lösa madrasser för golvförläggning. Stugan är utrustad med två toaletter varav den ena är handikapps anpassad. I varje toalett finns en dusch. Denna stuga är även utrustad med torkskåp. Ett stockvindskydd och grillplats finns runt knuten. Kåren har även kanoter till uthyrning mot en extra kostnad. Roxen är platsen för bad, det tar ca 15 minuter att gå dit.

 

Stugan tillhör: NSF scoutkår

 

Bokning: Arne Lundblad telefon 0761-50 78 27 eller 0728-75 19 84

eller e-posta: arne.lundblad47@tele2.se

 

 

Sand

Stugan ligger mellan Rimforsa och Ulrika, ca 4,5 mil söder om Linköping. Ca 1 km från stugan ligger en av Östergötlands renaste sjöar Drögen med fina badmöjligheter.  Det är ett litet hus med ett fungerande kök med varmt och kallt rinnande vatten. Det finns även ett rum ”matsal” på nedre botten med en öppen spis. En trappa upp finns ett större rum samt ett mindre. Dessa två rum är inte möblerade. Det finns inga sängar utan det är golvförläggning för ca 20-25 personer. I ett separat hus på gården finns toalett, dusch och bastu (vedeldad). Kåren hyr även ut kanoter. Runt husen finns fin natur som inspirerar till många aktiviteter, det finns grillplatser för härliga kvällar. Stugan ligger c 10 km från kollektivtrafik.

 

Stugan tillhör: Johannelund scoutkår

 

Hemsida: www.johannelundsscout.se    

 

Bokning: Mats Baumgardt, 013-16 06 73, 0705404028